Sve biljke se gaje u kontejnerima, te se stoga mogu kupiti u bilo koje doba godine.

Biljke pokrivaci tla 4 deo

Biljke pokrivaci tla 4 deo

Vece biljke pokrivaci tla:

U ovu grupu spadaju biljke koje najbrze pokriju zemlju, za velike povrsine i za kose terene:
- Cotoneaster hybrid bella (beli cvet u prolece, pred zimu se formira crvena bobica i ostaje tokom zime na granama)
- Cotoneaster horisontalis (beli cvet u prolece koji u toku jeseni postaje crvena bobica i ostaje na granama, pred zimu list postaje crven)
- Cotoneaster salicifolius (beli cvet u prolece a pred jesen formira crvene bobice koji ostaju tokom zime)
- Juniperus horisontalis (polegli, zimzeleni cetinar, cetine su zelene)
- Juniperus "Gold Star" (polegli, zimzeleni cetinar, cije su cetine zute boje)
- Juniperus "Ice Blue" (polegli,  zimzeleni niski cetinar, cetine su mu sivo - plavi)
- Juniperus "Wiltonii" ( polegli , zimzeleni niski cetinar, cetine su mu zeleno -  plave  boje)
- Juniperus communis "Green Carpet" (polegli, niski cetinar, cetine su zelene)
- Juniperus horizontalis "Mother Lode" ( izuzetno niski, polegli cetinar, cetine su mu izrazito zute)
- Juniperus horizontalis "Prince of Wales" (polegli, niski cetinar)
- Juniperus communis "Shrub" (polegli, niski cetinar, cetine su mu sivo - plave boje)
- Juniperus horizontalis "Douglasii" (polegli, niski cetinar, cetine su mu zeleno - plave)
- Euonymus fortunei je polegnut grm koji u pocetku raste uspravno a posle se puze po zemlji. Spada u grupu zimzelenih biljaka a listovi mogu biti zeleni, belo zeleni, zuto zeleni u zavisnosti od vrste. Odliicno izgleda i posadjen u saksije gde se lepo spusta niz saksiju.
- Euonymus fortunei var. radicans svojim zelenim, gustim listovima brzo pokrije zemlju. Vrlo tolerantna biljka na uslove stanista.
- Lonicera pileata je nisko rasiren mali grm. Listovi su sitni, zelene boje. Podnosi sva stanista, vrlo se lako orezuje i usmerava. 
- Lonicera nitida je nizak grm ciji se izdanci brzo sire. Vrlo se lako prilagodjava svim uslovima, ukoliko se neke grane i smrznu tokom zime, posle orezivanja se brzo regenerisu. Listovi su tamno zeleni.
- Waldsteinia ternata, svojim niskim granama stvara zelene tepihe. Uspeva na svim mestima, cvetovi su zuti tik iznad listova.
- Epimedium pinnatum  ssp. colchium sa svojim izdancima brzo pokriva zemlju. Voli polusenovito do senovito mesto. Cveta zutim cvetovima a zeleni, srcoliki listovi tokom zime dobijaju bronzano - crvenu boju. Moze se koristiti i kao pokrivac tla za podzidjivanje vecih biljaka.
- Lonicera japonica je biljka koja se moze uspesno gajiti i kao penjacica i kao pokrivac tla za vece terene. Njene grane brzo osvajaju teren a orezivanjem ih mozete uspesno usmeravati. Postoji vise varijeteta ove biljke koji se samo razlikuju u boji listova i cvetova.
- Fragaria vesca je sumski srodnik higridne jagode. Brzo se siri a plod je crvena jagoda. Plodovi su sitniji u odnosu na domacu jagodu, nije toliko slatka ali su joj miris i ukus mnogo jaci. Dobro se siri u polusenci i senci.
- Taxus baccata "Repandens" se dugo koristi za pokrivanje zemlje. Zimzelena je biljka a nisko, siroko postavljene grane za kratko vreme postaju nekoliko puta sire od svoje visine. Vrlo je tolerantan na sve uslove stanista i zato je uvek dobar izbor. Spada u najotpornije vrste tisa (Taxus).Nema proizvoda u ovoj kategoriji.