Sve biljke se gaje u kontejnerima, te se stoga mogu kupiti u bilo koje doba godine.

Heuchere

Heuchere

Koralni zvončić - Heuchera je jedna od najpopularnijih zimzelenih trajnica za suncane i  polusenovite položaje u vrtu. Krase je lepi, dekorativni listovi i sitni gracilni cvetići.

Ima ih puno sorti koje se najviše razlikuju po boji lišća. Njihov adut – lišće može biti od svetlo zelene, sivo-zelene, tamno zelene, tamnocrvene, brončano-crvene pa sve do smeđe boje. Kod nekih vrsta su izražene žilice na listovima ili su listovi metalnog sjaja -  što ih čini još lepšima. Uz lepe listove, za vrijeme cvetanja (od 5. – 7. mj.) koralni zvončić je još dekorativniji jer ga ukrase sitni zvončići na filigransko razgranatim stabljikama koje mogu izrasti u visinu i do 90 cm. Cvetići mogu biti bijeli, roza i crveni. Poslije cvetanja cvetne stapke treba odrezati.

Lišće ne izdrži uvijek cijelu zimu. Ako se više puta kroz zimu izmene razdoblja mraza i nešto toplijeg vremena, lišće će vjerojatno povenuti, ali u proleće će novo poterati. Cela biljka uglavnom dobro prezimljuje na kontinentu, ali ako je temperatura niža od minus 15 st. C, u vrijeme golomrazice je treba pokriti crnogoričnim grančicama.Treba je posaditi dosta duboko, jer se s vremenom koenova gruda pomiče prema gore pa je onda treba nagrnuti kompostom.

Razmnožava se deljenjem korenove grude, a samo neke sorte se razmnožavaju i semenom.


heuchera_berry_smoothie_1b[1].jpg
Heuchera " Solar power"

Heuchera " Solar power"

Lisno dekorativna perena. Glavna lepota im je u liscu i ljudi ih sve vise vole. Pokrivac je tla, fan..

400 Din.

Heuchera "Caramel"

Heuchera "Caramel"

..

450 Din.

Heuchera "Cascade Dawn"

Heuchera "Cascade Dawn"

Naraste oko 20 cm., voli sunce i plusenku. ..

450 Din.

Heuchera "Elektric Lime"
Heuchera 'Plum Pudding'
Heuchera Alabama Sunrise
HEUCHERA PALACE PURPLE
Heuchera sanguinea

Heuchera sanguinea

..

350 Din.

Heucherella "Kimono"

Heucherella "Kimono"

..

450 Din.

Prikaz 1 do 9 od 9 (1 strana)